Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
outsider
Status: Offline
Dni: 7159 (99%)
Raków Zachód
|
|
Powrót do góry |
|
MonteRochee
Przebieg: 7249 (100%)
Kondycha: 1726
Kawodrza Dolna
|
Sro 11 Sty 06, 18:16:24 |
|
|
ja kupuje na www.cyklotur.com przeważnie
oraz u Arniego www.arnik.com.pl
ewentualnie www.bikeonline.pl:)
pamiętam jeszcze jak raz kupilem mostek Octagona na http://www.erowery.pl/ (sklep na Ogrodowej, a oni mi paczką wysłali )
polecam czasami na cykloturze trzeba długo czekać ale profesjonal
kupowałem tam korbę Alivio
reszte sklepów to moge coś wybrać jak nie ma w innych, lub jest korzystna oferta
...pozdrowienia dla wszystkich rowerowych teoretyków...ja jak Speedy jeszcze żyję... |
|
Powrót do góry |
|
Reklama |
|
outsider
Raków Zachód
|
|
Powrót do góry |
|
outsider
Raków Zachód
|
Sro 18 Sty 06, 10:02:00 |
|
|
Sklep: http://www.bikeww.pl/
Zakup: pedały spd
Wszystko przebiegło bezproblemowo i szybko. Dokładnie tak jak powinien działać taki sklep.
OCENA - 4
"Jaki trenig - taki czas"
"Ból przeminie - chwała pozostanie" |
|
Powrót do góry |
|
outsider
Raków Zachód
|
Pią 20 Sty 06, 11:13:59 |
|
|
Sklep Sherpa http://sherpa.pl/
Zakup: plecak rowerowy
Asortyment podobny do Arrizona ale mają drobny błąd, po zamówieniu nie dostałem informacji o koncie, dopiero po wysłaniu maila przysłali namiary. Plecak był najtańszy wśród innych ofert (duży plus). Reszta przebiegła bezproblemowo, przesyłka dobrze zapakowana, ogólnie jestem zadowolony i polecam.
OCENA - 5-
|
Powrót do góry |
|
szczepan
Dni: 7187 (99%)
cZwA/ ŁdZ / kRk / wrocLove
|
Wto 31 Sty 06, 11:09:35 |
|
|
Sklep Internetowy Bike-Center
www.bike-center.pl
Na allegro nick: bike_center_pl
Kupowałem poprzez allegro, bardzo szybka przesyłka, dobry kontakt. Jeśli chodzi o ofertę sklepu to zapraszam na jego stronę, wydaje mi się, że źle nie jest. Dla mnie wszysko OK
Polecam
© Copyright by Szczepan ® All Rights Reserved
|
|
Powrót do góry |
|
Poisonek
Dni: 7148 (99%)
|
Czw 29 Mar 07, 22:30:01 |
|
|
Ostatnio miałem nieprzyjemność dwa razy korzystać z internetowych sklepów rowerowych. Ramę zakupiłem w:
http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/index.php?cPath=29
a opony w:
http://www.centrumrowerowe.pl/index.php
Obsługa w obu mocno mnie rozczarowała. Po pierwsze rama:
Gdy się zdecydowałem na jej zakup zadzwoniłem do Opola i wypytałem o szczegóły. Dostałem info, że ramy są i co więcej można je sobie pomalować na dowolny kolor bez dodatkowych kosztów. Jako, że nie chciałem, żeby nowa rama radykalnie różniła sie od mojego starego scott`a, poprosiłem o biały perłowy. "Nie ma problemu" usłyszałem, "trzeba tylko podać nr koloru z palety RAL i żeby nie było niedomówień prosimy, żeby pan sam znalazł symbol koloru biały perłowy, który panu przypasuje. Są poprostu różne odcienie". Po dwudniowych poszukiwaniach po lakierniach znalazłem symbol koloru i zadzwoniłem, żeby go podać. Usłyszałem "tak myślałem, bo właściwie to ten kolor to jest tylko jeden"... Krew mnie zalała. Po kiego w takim razie kazał mi szukać tego koloru? Ale nic... Zamówiłem i zapytałem kiedy będzie - "za trzy cztery dni"... Czekałem trzy i pół tygodnia... i gdy wreszcie zadzwoniłem po raz 20 zapytać czy już w końcu rama dotarła, usłyszałem, że w lakierni sie pomylili i pomalowali zamiast 18``, 15`` "Ale jak pan chce możemy zamówić jeszcze raz" Ręce mi opadły w perspektywie następnych trzech tygodni i odpuściłem sobie ten perłowy na rzecz zwykłego białego, który był dostępny od ręki. Powiedziałem panu, że przyjadę za 3 godziny po ramę i zapytałem czy są też stery, które do niej zamawiałem i na które miałem dostać 50 % rabatu. "Tak są". Na miejscu rama była, sterów nie "bo pan miał urwanie głowy i nie sprawdził". Powiedziałem, że nie wyjdę jak nie skołuje mi jakichś sterów podobnej klasy. Poszedł na zaplecze i przynosi klockowate, kulkowe Ritchey`e, a ja zamówiłem maszynowe Cane Creek`i. Powiedziałem, żeby nie żartował i znalazł coś innego. Przytargał za chwilę FSA, ale za 180 zł - za Creek`i miałem zapłacić 50 zł. Powiedziałem "niech pan zrobi tak, żeby nie kosztowały 180" Pomyślał chwilę i sprzedał mi je za 80 zł. I tyle. Totalna amatorka, co widać było również w sklepie - totalny bajzel...
A co do opon to już krócej:
Kupiłem rano w poniedziałek, zapłaciłem rano w poniedziałek, dostałem @ w poniedziałek wieczorem, że "towar został wysłany przesyłką kurierską". Myślę sobie "będzie we wtorek, najpóźniej w środę". Dziś dzwoniłem, bo kurier nie dotarł. Otrzymałem od pana wyjaśnienie, że tego towaru nie mają na sklepie "bo wyszedł" i że będzie w przyszłym tygodniu. Nadmienię, że na stronie sklepu status produktu figurował jako "dostępny od ręki". I po moim telefonie dalej taki pozostał, tak że pewnie nie tylko ja się rozczaruję...
I to tyle odnośnie profesjonalizmu i poszanowanie klienta w powyższych sklepach. UFFFF ale się rozpisałem
Dream Big, Play Hard, LIVESTRONG
|
|
Powrót do góry |
|
te5er
Dni: 5648 (78%)
|
Czw 21 Maj 09, 19:15:26 www.nartyrowery.pl |
|
|
Ostatnio zakupiłem:
Rower Merida Matts 40-D model 2009 Licznik, voucher i wysyłka GRATIS
http://www.nartyrowery.pl/produkt/zobacz/7112/rower_merida_matts_40d_model_2009|licznik_voucher_i_wysylka_gratis
Sklep okazał się bardzo konkurencyjny w terminie realizacji zamówienia oraz fachowej pomocy podczas wyboru odpowiedniego roweru (rama, osprzęt).
Czas realizacji od momentu wpłaty 4 dni.
Rower trafił do mnie prawie gotowy do jady, wymagane było częściowe jego skręcenie.
Reasumując, jestem zadowolony nie musiałem nigdzie wydzwaniać za swoim zamówieniem. Słowo dane przez telefon w kwestii zakupionego roweru zostało dotrzymane.
Ps. Może kiedyś skorzystam z ich oferty zimowej narty itp ;> |
|
Powrót do góry |
|
marsman
Dni: 6063 (84%)
|
Czw 21 Maj 09, 20:03:12 |
|
|
http://vincere.pl/sklep/index.php
coś dla ww. szkoda, że ich tytanowe śrubki do najładniejszych nie należą
troche zbyt ciasne gniazda na imbusa, różnice w wykonaniu różnych śrub. choć te które ja kupiłem to produkt który mialem jeszcze sporo przed otwarciem sklepu. może kolejne, większe partie były ok. tego nie wiem.
sklep jako sklep polecam. dobry kontakt. szybka wysyłka
obecnie czekam na przesylke z bicyklon.pl . kilka śrubek alu/Ti może już jutro będę je miał
tu przy zamówieniu miałem mały problem ze swej jednak strony. dobry kontakt rozwiązał kłopot |
|
Powrót do góry |
|
fasol
Dni: 5634 (78%)
|
Czw 21 Maj 09, 20:18:01 |
|
|
marsman napisał: |
troche zbyt ciasne gniazda na imbusa, różnice w wykonaniu różnych śrub. |
Być może trafiłeś na śrubki calowe. Albo na takie które mają metryczny gwint ale calowe gniazdo. Wtedy właśnie dokręcając metrycznym kluczem masz ciasne gniazdo. No chyba, że po prostu robią zbyt ciasne gniazda... |
|
Powrót do góry |
|
marsman
Dni: 6063 (84%)
|
Czw 21 Maj 09, 21:38:42 |
|
|
gwinty są ok. w śrubach M5x15 w jednej na cztery tak miałem więc to musi być wina wykonania |
|
Powrót do góry |
|
outsider
Raków Zachód
|
Pią 22 Maj 09, 7:20:45 |
|
|
Polecam dwa sklepy a jeden właściwie jako sprzedawca z allegro:
Sklep hike.pl - zakup koszulki, nie było na stanie ściągnęli w ciągu 3 dni (wcześniej od razu przy zakupie informacja że muszą ściągnąć więc bez zaskoczenia przy zamówieniu), szybka przesyłka pełna informacja na maila.
ocena 4+ (przez standardowe ceny)
Sklep, sprzedawca Krajek.pl - Już kilkakrotnie kupowałem ciuchy, nie ma problemów z wymianą (dobrze załatwiona reklamacja), nie ma również problemu z wymianą gdy nie pasuje rozmiar (niby gwarantuje nam to prawo ale sami wiecie jak jest), czasem można ustrzelić coś cenowo. Polecam.
ocena 5
|
Powrót do góry |
|
t3d1 (usunięty)
|
Pon 25 Maj 09, 11:35:52 |
|
|
A kupował ktoś może jakieś ciuszki w www.mikesport.pl
Chodzi mi głównie o koszulki biemme i rogelli. |
|
Powrót do góry |
|
gareth
Dni: 5353 (74%)
|
Wto 16 Lut 10, 12:58:47 |
|
|
Ja ze swojej strony mogę szczerze polecić sklep emtebe.pl kupowałem u nich rower, dorzucili mi komplet fajnych ciuchów gratis. Teraz na nowy rok mają też ciekawe promocje, wszystko przebiega tam sprawnie, można pogadać o rowerach jeździe, bo właściciele także dosyć sporo jeżdzą.[/url] |
|
Powrót do góry |
|
Ginzoczesto
Dni: 4956 (68%)
Warszawa
|
Nie 20 Mar 11, 15:04:32 |
|
|
Mogę polecić wszystkim SZUMGUM. Kupowałem tam sakwy rowerowe, bagażnik i odzież. Szybko i sprawnie. |
|
Powrót do góry |
|
szczepan
Dni: 7187 (99%)
cZwA/ ŁdZ / kRk / wrocLove
|
Wto 14 Cze 11, 22:22:59 |
|
|
Ostatnio wpadłem na nich w sieci, nic nie kupowałem więc nie sprawdziłem jakości obsługi, ale asortymentu wygląda, że mają sporo:
http://www.romed.pl/index.php
© Copyright by Szczepan ® All Rights Reserved
|
|
Powrót do góry |
|
Sebiq
Dni: 6134 (85%)
Częstochowa - Ostatni Groszek
|
Pon 19 Gru 11, 11:26:35 |
|
|
Ze sklepów internetowych mogę polecić:
- BCM Nowatex (producent odzieży kolarskiej): http://sklep.bcmnowatex.com.pl/
- Airbike.pl - sklep: http://www.rowerowysklep.pl/
- wzmiankowany wyżej SzumGum: http://www.szumgum.com/
- sklep Kalita: http://firma-kalita.pl/sklep/
Oprócz dobrych cen na asortyment, który mnie interesował, odczułem profesjonalne podejście do klienta. Komunikowałem się i telefonicznie, i mailowo z obsługą tych sklepów - zawsze było rzeczowo i miło. Praktycznie nie mam nic do zarzucenia.
W innych sklepach też robiłem zakupy, ale w tych czterech wymienionych tutaj kupowałem przynajmniej dwa razy, więc fachowość jest sprawdzona i potwierdzona. Ponadto w bełchatowskim sklepie Kalita dwukrotnie byłem osobiście.
Na koniec dziękuję obsłudze sklepu BCM Nowatex za zrealizowanie ostatniego zamówienia w świetnej cenie! To iście świąteczny prezent dla mnie.
"Każdy, kto wykaże zdecydowaną inicjatywę,
może wyrwać się z kieratu codzienności."
Andrzej Zawada, himalaista (1928-2000) |
|
Powrót do góry |
|
Mr. Dry
Dni: 6337 (87%)
Częstochowa
|
Pią 04 Wrz 20, 14:45:34 |
|
|
Forza Sport
Szyją ubranka nie tylko rowerowe bo i do innych sportów. Jak wielu, ale ci nie biorą dodatkowej opłaty za stroje indywidualne jeśli ma się własną grafikę, loga itp. Cenowo przystępnie ale jak z jakością to nie wiem bo zamówiłem jedną koszulkę i jestem dopiero po pierwszej przejażdżce. Materiał sprawia wrażenie trochę sztywniejszego niż gro innych koszulek. Jak z jakością ciężko ocenić, nie robiłem rozeznania w internetach. Ale coś co napawa optymizmem to adres firmy - ten sam co Attiq a od tej firmy mam koszulkę od kilku lat (też unikatowy egzemplarz) i ciągle dobrze się trzyma oraz od jakichś 3 lat spodenki,na które również nie narzekam.
Gwoli ścisłości - na koszulkę czekałem około 10 dni od kontaktu do otrzymania przesyłki więc dość szybko biorąc pod uwagę indywidualne zamówienie i to jednej sztuki. Grafikę na koszulkę zaprojektował Konrad a przedstawia ona Leszego - słowiańskiego demona, pana lasów i zwierząt go zamieszkujących.
Koszulka
Nieważne gdzie jest pies pogrzebany, jeśli masz siłę kopać znajdziesz zwłoki... |
|
Powrót do góry |
|
czarny_mario
Dni: 4778 (66%)
Częstochowa 1000
|
Sob 05 Wrz 20, 23:23:28 |
|
|
A jak to wygląda cenowo? |
|
Powrót do góry |
|
Mr. Dry
Dni: 6337 (87%)
Częstochowa
|
Wto 08 Wrz 20, 12:40:18 |
|
|
Zajrzyj na stronę, tam są ceny. Za koszulkę zapłaciłem 91 pln z przesyłką, rowerowe są droższe bo coś koło 150. Za grafikę płaciłem bezpośrednio Konradowi.
Nieważne gdzie jest pies pogrzebany, jeśli masz siłę kopać znajdziesz zwłoki... |
|
Powrót do góry |
|
|